Tips

Kleurlenzen zijn ontzettend populair en dat is natuurlijk niet voor niets.
Met een set kleurlenzen verander je een look in een handomdraai van mooi tot waanzinnig. Kleurlenzen maken je outfit helemaal af!
Op deze pagina vertellen we je graag alles over kleurlenzen en geven je tips over het gebruik van de contactlenzen.

Wat zijn kleurlenzen?

Gekleurde contactlenzen veranderen de kleur van je iris. Dit kan op een subtiele manier met natuurlijke kleurlenzen maar ook op een drastische manier met Halloween partylenzen, cosplay partylenzen of carnaval partylenzen. Bij bijna alle contactlenzen blijft het middelste deel van de lens transparant zodat de pupil niet geblokkeerd word en je dus gewoon kunt blijven kijken als je de lenzen draagt.

Waarom kiezen voor kleurlenzen?

Kleurlenzen hoeven niet altijd te zorgen voor een grote transformatie.
Je kunt ook kiezen voor gekleurde lenzen om wat diepte of intensiteit aan je natuurlijke oogkleur toe te voegen.
Veel mensen dragen gekleurde contactlenzen terwijl je dit niet weet of ziet.
Kleurlenzen zijn uiteraard zeer geschikt voor Halloween, carnaval, cosplay, grime en andere gelegenheden.
Je kiest zelf voor welke gelegenheid jij ze wilt gebruiken.

Advies bij het kiezen van kleurlenzen

Voor je besluit om gekleurde contactlenzen te kopen is het altijd aan te raden om eerst een bezoek te brengen aan de opticien. Hierbij maakt het niet uit of je lenzen wilt dragen voor cosmetisch gebruik of omdat je lenzen nodig hebt om beter te kunnen zien.
De opticien kan je het beste vertellen of je ogen wel al dan niet geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen (met of zonder kleur).

Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid van kleurlenzen als deze zijn geproduceerd door een betrouwbare fabrikant. Lees de meegeleverde instructies goed en volg deze op.
Dit geldt voor zowel beginnende als zeer ervaren contactlensdragers.

Tips wanneer je voor het eerst gekleurde contactlenzen gaat dragen

Deel je lenzen niet met iemand anders.
Doe de lenzen niet voor het eerst in op de dag van je feest.
Probeer in de week voorafgaand aan het feest af en toe de lenzen een uurtje of 2 te dragen.
Het voelt gek aan wanneer je voor het eerst lenzen in doet. Dit gevoel went snel maar kan je erg afleiden wanneer dit op een feestje is.
Zorg goed voor je kleurlenzen. Als je ogen tijdens het dragen van kleurlenzen oncomfortabel aanvoelen, doe ze dan meteen uit en zet ze in lenzenvloeistof.

Let op! Als je een donkere oogkleur hebt zullen niet alle gekleurde lenzen even goed zichtbaar zijn op je ogen. Dit komt omdat sommige lenzen vaak transparante delen op de lens hebben waar je eigen oogkleur doorheen komt. Omdat deze donkerder is dan de kleur van de lens verdwijnt het effect er deels van. Twijfel je of de lenzen die je gekozen hebt goed uitkomen op je ogen? Neem dan contact op met ons en we geven je graag advies.

Tips om je ogen extra op te laten vallen

Als tip geven we bij kleurlens.com natuurlijk dat je, om een transformatie compleet te maken niet alleen denkt aan het dragen van lenzen maar ook tijd besteed aan de rest van je gezicht om een creatie echt helemaal af te maken. Kijk eens bij onze media pagina om verdere inspiratie op te doen.